Kader: Van Hoppe blijft met winst en gelijkspel in subtop meedoen.

Kaderteam BouwCenter van Hoppe heeft nog alle uitzicht op een verdienstelijke positie in de eindrangschikking van poule 4 van de nationale kadercompetitie. De laatste twee weken won van Hoppe van VOP/de Witte Hoeve (6-2) en werd er in sportcentrum AMES in Deurne gelijk gespeeld tegen van Esch Biljarts/de Peel.

Tegen VOP/de Witte Hoeve opende Bert Vermeulen met een sterke partij. Vermeulen mocht van Leon Elbers dan ook al na 8 beurten zijn keu al weer in het foudraal stoppen. Ondertussen had Vermeulen zijn hoogste serie verbeterd en naar 59 getild en de eerste 2 partijpunten voor de thuisclub op het formulier doen belanden: 130-103. Op bord 3 kon Johan Martens het verschil niet maken tegen een te sterke Piet van Rengs. De formatie uit Venray kwam dan ook op gelijke hoogte: 117-160. Op bord 1 en bord 2 deelde de thuisclub dan weer de lakens uit. Piet van Dooren was na 11 beurten klaar met Guido Kauffeld: 160-98 en op de andere tafel duurde de partij een beurt langer. Adri Dijkmans was hier te sterk voor Yvo Engels (180-121) waardoor de twee matchpunten in Duizel bleven.

De uitwedstrijd tegen AMES/van Esch Biljarts/de Peel in Deurne eindigde onbeslist. Adri Dijkmans kwam tegen Roland Deelen tekort. Na 13 beurten was de eindstand hier 250-165. De drie andere partijen gingen steeds over 11 beurten. Frank Hommering moest zijn meerdere erkennen in Helmonder Harry Vogels: 110-94 maar daar bleef het voor het Deurnese team bij. Piet van Dooren won ook deze week. Hoewel Noud Jansen heel dichtbij kwam kon van Dooren toch een voordelige marge van 11 caramboles overleggen: 149-160. Johan Martens maakte het verlies van een week eerder weer helemaal goed door Peter van de Linden terug te wijzen met 84-140, waardoor er een terechte ‘draw’ uit de koker gerold kwam.