Kader: Dubbelslag brengt van Hoppe aan de leiding.

 

           Johan Martens                                 Frank Hommering

             Johan Martens: 150 in 4 beurten                                                     Frank Hommering: 130 in 6 beurten

Kaderteam BouwCenter van Hoppe heeft de afgelopen week twee wedstrijden gespeeld. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleken de twee behaalde overwinningen goed voor de koppositie in poule 4 van de nationale kadercompetitie.

Afgelopen donderdag werd er thuisgespeeld tegen Halfweg uit Venray. Bij de pauze hadden de Duizelnaren al een gat geslaan met de Limburgse tegenstanders. Op positie 4 had Frank Hommering 14 beurten nodig om een voordelige marge te maken tegen Theo Voesten: 130-107. Op de andere tafel soleerde een uitmuntende Johan Martens al na 4 beurten onder het finishdoek door. Herman Robins zat op zijn stoel en kon niet meer dan toekijken: 150-5. Na de pauze zag Piet van Dooren geen kans om de euforie uit te breiden. Piet Volleberg was een maatje te groot voor onze Nederbelg: 74-180 in 7 beurten. Ook op de andere tafel was de wedstrijd na 7 beurten gespeeld. Hier was het thuisspeler Adri Dijkmans die de overwinning kon grijpen. Met een klinkende 160-56 overwinning tegen Eric Dericks waren de twee matchpunten voor BouwCenter van Hoppe.

Maandagavond volgde al weer de uitwedstrijd tegen VOP/de Witte Hoeve eveneens uit Venray. Ook hier zorgde van Hoppe voor de pauze al weer voor het verschil. Bas Vugts opende in een matige partij met een hele degelijke winst tegen Jan Zanders. Na 15 beurten was het 81-110 voor de Bulander. Op de andere tafel toonde Frank Hommering een betere vorm dan in zijn vorige wedstrijd. De jonge Reuselnaar snelde tegen Piet van Rengs in 6 beurten naar de finish: 83-130. Na de pauze was het deze keer Piet van Dooren die voor de beslissende winst zorgde. Van Dooren klopte Leon Elbers met 134 tegen 160 na 11 beurten. Dat Adri Dijkmans op de andere tafel zijn meerdere moest erkennen in Yvo Engels (190-112 in 12 pogingen) had bij het uitdelen van de matchpunten geen invloed meer.