Kader: BouwCenter van Hoppe doet goede zaken.

Kaderteam BouwCenter van Hoppe heeft de afgelopen weken gelijk gespeeld tegen Janssen de Jong/Maasoever en tegen koploper BC Maarland werd er zelfs gewonnen. Het was de eerste nederlaag voor de regerend Nederlands Kampioen in de kadercompetitie van dit seizoen.

Tegen Janssen de Jong kwamen de Duizelse punten binnen door winst van Bert Vermeulen tegen Sjeng Cuypers (81-120 in 15 beurten) en een excellerende Piet van Dooren, die slechts 5 beurten nodig had om Leo Karmanns te kloppen (66-250). Adri Dijkmans en Johan Martens kwamen helaas niet tot winst.

Afgelopen donderdag kwam koploper en regerend Nederlands kampioen bc Maarland/Arrows Dakservice op bezoek in de Smis. Het Limburgse team werd op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. Bas Vugts kwam als enige niet tot winst. Hij kwam tegen Stephan Rutten net 8 caramboles tekort: 102-170 na 18 beurten. Bert Vermeulen wist op bord 3 wel de winst te grijpen tegen John van Glabbeeck. Na 14 beurten leverde dit duel namelijk een 120-104 eindstand op. Na de onderbreking wisten de kadristen van BouwCenter van Hoppe het karwei vakkundig af te maken. Piet van Dooren was in het 38/2 opnieuw succesvol. Dit keer was van Dooren net iets eerder bij de finish dan tegenstander Ludy Keuten (170 car): 250-166 in 12 beurten. Adri Dijkmans wees Peter Haanen na 8 beurten al terug. Haanen was met 180 treffers op dat moment nog 100 treffers van de finish, waardoor Dijkmans dus de twee matchpunten in veilige haven wist te brengen.