Een onvergetelijk avondje biljarten

Op het programma stond Dubac 1 tegen Poedelvrees. En terwijl op de ene tafel een mooie biljartwedstrijd te zien was tussen Dubac 2  en Mierlo, ontstond in de zaal een biljartdrama. Theo had nog wat gejaagd vooraf en was nog een beetje met de jacht bezig.🐗 Hij speelde zijn partij tegen Ben Koolen en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ben speelde de eerste 5 beurten prima, 24 punten is gewoon goed, en Theo kon daar maar 14 caramboles tegenover stellen. Vervolgens een paar poedels aan beide kanten (15 voor Theo en 18 voor Ben) maar Ben herpakte zich en met een serie van 9 kwam hij op 37 tegen 19 in de 10e beurt. Vanaf dat moment begon Theo aan zijn inhaalrace en met weinig subtiel spel maar wel karaktervol, bereikte hij de eindstreep na 39!!! Beurten. De contributie is er al dik uit Theo!
Partij 2 was duidelijk een vervolg van partij 1, alleen met andere spelers. Voor het gemiddelde hadden Ben en Theo ook best kunnen blijven staan want dat scheelde uiteindelijk niet veel. Ik snap inmiddels de naam Poedelvrees niet meer, want als er ( Bart 12 en Henk 13) poedels in een partij zitten dan zou de grootste vrees voor poedels toch wel over moeten zijn lijkt me, daar zou je dan toch aan gewend moeten raken. Henk heeft zich gespecialiseerd in driebanden en ons gemiddelde was voor driebanden dan ook best goed. Na 17 beroerde aanvangstoten had Bart al 18 punten verzameld en Henk had er toen 40. Op Barts 😇verzoek na de 20e beurt  (stand 22 44) om de partij verder maar schriftelijk af te doen en de punten aan een goed doel te schenken, kon om begrijpelijke redenen niet worden voldaan. ( toch jammer dat een voorstel om partijen aan een maximaal aantal beurten te koppelen niet is doorgegaan, het voorkomt niet puntverlies maar wel een totaal weggegooide competitie na de 2e partij al. Na 37 beurten was de partij ten einde. Henk won uiteindelijk verdiend met 100 tegen 105.
Vervolgens Ad tegen Piet en dat bleek het enige goede van de avond. Grote complimenten aan Ad, hij profiteerde meteen van de gemiste aquit stoot van Piet met een serie van 21. Piet sprokkelde zijn puntjes en Ad maakte behoorlijke series van 21, 17, 16 en 29. Het leed was snel geleden; Ad bereikte in 11 beurten zijn 110 punten, Piet op 52 achterlatend. Piet had wel het beste moyenne van Dubac 1, zoals het een kopman betaamt.😅