Dubac2 weer aan verkeerde kant van de score

In sportpaleis de Kraanvogel is Dubac2 er niet in geslaagd de negatieve reeks van uitslagen te doorbreken. In een zeer ontspannen en gezellige ambiance moesten de Duizelnaren hun meerdere erkennen in hun Eerselse gemeentegenoten. De eerste partij die de talrijk opgekomen supporters te zien kregen ging tussen Jo Roest en Rinus Vorstenbosch. Mocht het begin van deze partij model gestaan hebben voor het niveau van de avond, dan beloofde dat niet veel goeds. Na 13 beurten een score van 31 tegen 25 op het luxe scorebord!! Gelukkig keerde het tij en wist Jo in de volgende 11 beurten de 94 nog ontbrekende punten te verzamelen, en wist Rinus, regelmatig scorend, met 56 caramboles de daarbij behorende bonuspunten op te halen. Rinus 56. Jo 125. Een gemiddelde van 5,20. Goed voor 12 punten.
In de volgende partij tussen Wim van Pelt en Jos Bierens duurde de aanloop geen 13 maar slechts 2 beurten voor aleer de scoringsmachine op gang kwam. Wim was als eerste aan de beurt met 26, direct gevolgd door Jos met 45, waar Wim weer op antwoordde met 41 en Jos dus op achtervolgen was aangewezen. Omdat Jos 85 punten meer moest scoren dan Wim zou dit een onoverkomelijke kloof blijken. Gelijk op scorend werd een 105 tegen 129 score bereikt. Wim 105. Jos 129. Een gemiddelde van 10,75. Goed voor 9 punten.
Adri Dijkmans liet in zijn partij vanaf beurt 1 zien dat hij er zin in had. In beurt 6 liet hij een tussenstand noteren van 88 tegen 4 tegen een verbouwereerde Peter van der Heijden. Met een paar kleine serietjes wist Peter nog wat van zijn achterstand af te knabbelen, maar Adri liet het niet aankomen op een ongewis eindspel, en liep uiteindelijk in 21 beurten naar een regelmatige overwinning. Een beurt teveel om een bonus te mogen bijschrijven. Peter 95. Adri 230. Een gemiddelde van 10,95. Goed voor 12 punten.
Einduitslag:
de Kraanvogel 34 – Dubac2 33
Dinsdag 2 februari een thuiswedstrijd tegen ’t Vrijthof libre