Dubac2 scoort goed in Geldrop

De ontmoeting met Groen Koffiehuis2 heeft Dubac2  42 punten opgeleverd. Tegen het eveneens in de middenmoot geplaatste Geldropse team, werd aangetreden met reserve Ep omdat Adri kaderverplichtingen had in het Limburgse Eijsden.

Ep kweet zich bijzonder goed van zijn taak en liet vanaf beurt een zijn tegenstander Willy van de Kerkhof zijn hielen zien. Na 5 beurten een stand van 9 voor Willy tegen de op ramkoers zijnde Ep 66, die met een serie van 42 naar een veilige voorsprong  was gesneld . Even sputterde Willy nog tegen maar Ep liet er geen twijfel over bestaan wie vandaag de beste was. De bonus van 3 punten was dan ook verdiend.Willy 41. Ep 95. Een gemiddelde van 5.0. Goed voor 15 punten.

Jo moest aan de bak tegen Henk Peeters, waarvan je nooit vooraf weet of hij een dan wel  acht gemiddeld gaat spelen. Gelukkig voor Jo was het vandaag korter bij het eerstgenoemde want na 16 beurten keek  de er niets van bakkende Jo tegen een stand aan van 43 tegen 19. Hoe kan dat nou?? De mogelijke oorzaak lag in de volgende beurt op tafel. De pomerans. Zonder dat zijn geen punten te maken. Met het reservemateriaal werd de achtervolging ingezet, en een serie van 87 punten (zijn hoogste van de competitie) bracht hem op voorsprong. De door de wol geverfde Henk deed echter de deur op slot, en snelde met 16 en 20 naar de finish. Henk 79. Jo 116. Een gemiddelde van 6.1 . Goed voor 12 punten.

Gelegenheidskopman Jos kreeg te maken met Berco Bruisten, die vandaag ook niet zijn beste dag had. Regelmatig liep de ook niet sterk spelende Jos weg bij zijn opponent . Maar omdat Jos 75 punten meer moet scoren voor de overwinning blijft oppassen geboden. Een serie van 45 bracht de finish in zicht, maar Berco deed nog een uiterste poging het tij te keren met 27, maar Jos liet zich niet meer van de wijs brengen en bracht de zege veilig naar huis. Berco 103. Jos 190. Een gemiddelde van 11,17.  Goed voor 15 punten.

Einduitslag.

Groen Koffiehuis 2.  34.  Dubac2  42

a.s. dinsdag 22 maart komt Groen Koffiehuis1 op bezoek. Dubac1 speelt dan tegen Groen Koffiehuis 2