Dubac2 over de knie bij “de Toerist”.

Dubac2 is er niet in geslaagd de koppositie van “de Toerist”in gevaar te brengen. In het Hilvarenbeekse kon Jo in de openingspartij geen antwoord vinden op het gedegen spel van Pieter Vriens, die na 8 beurten met 61 tegen 42 zijn goede vorm van dit moment nogmaals liet zien. Toen Pieter in de 12e beurt op 1 punt van zijn benodigde aantal strandde, wist Jo toch nog met een mooie serie van 46 zijn opponent in caramboles te passeren, maar met nog een punt te gaan kon hem de overwinning niet meer ontglippen toen Jo zijn 47e op een haar na mistte.

Pieter 81. Jo 88. Een gemiddelde van 6,76. Goed voor 11 punten.

Jos startte zij partij tegen Henk Graumans niet op een manier om korte metten te maken met zijn tegenstander. Na 3 beurten stond nog de hatelijke 0 op het bord. Niet met grote series maar gedegen spel liep Jos hierna uit naar een mooie voorsprong van 115 tegen 28 na 9 beurten. Na 8 winstpartijen van Henk, leek een nederlaag in de maak. Jos bleef redelijk scoren maar omdat Henk slechts 85 punten nodig heeft voor winst, en Jos er daar 205 tegenover moet stellen wist Henk in de daaropvolgende 9 beurten het tij te keren en als eerste aan te tikken.

Henk 85. Jos 177. Een gemiddelde van 9,83. Goed voor 8 punten.

Henry van Roy tegen Adri was een partij op het scherpst van de snee. Heel mooi kaderwerk van Adri, tegen het zeer fijne libre van Henry. In beurt 9 leek het erop dat Henk de wedstrijd ging beslissen, maar een onbegrijpelijke misser hielp Adri weer in het zadel. Hij profiteerde onmiddellijk door in 3 beurten 81 punten te scoren, terwijl Henry nog zijn misser zat te overdenken. In de 16e beurt strandde Adri op een simpel trekstootje op 4 punten van de meet. Henry nam dit buitenkansje aan en scoorde zijn nog 1 benodigde punt. Dat Adri zijn laatste 4 punten in de nabeurt nog scoorde leverde hem in dit gelijkspel toch nog een extra puntje op.

Henry 140. Adri 230. Een gemiddelde van 13,52. Goed voor 14 punten.

Einduitslag.

De Toerist 44  Dubac2  33

Volgende week, 2 december, komt Groen Koffiehuis 1 op bezoek.