Dubac2 ondanks griep naar overwinning tegen d’n Babbel2

Geveld door griep moesten Paul en Jos het laten afweten. Kees, ook grieperig, werd voor zijn zoveelste invalpartij opgeroepen, en Jo moest een dubbelpartij spelen. Bij d’n Babbel was Hein eveneens door griep geveld, en heb ik Harry wel eens fitter aan de tafel zien staan.   Tot zover de ingrediënten van een biljartavond op een doordeweekse maandag.

Jo begon voortvarend aan zijn “dubbelpartij” tegen Ad, en er leek na 10 beurten, stand 30 tegen 60 geen vuiltje aan de lucht. Geheel onverwacht was het scoren plots gedaan, en omdat bij Ad het scoringsmechanisme ook niet draaide duurde het nog tot de 27e beurt voordat Ad alsnog met de overwinning aan de haal ging. Ad 80 Jo 99, een gemiddelde van 3,66 , goed voor 8 punten.

Harry tegen Kees, een partij die onvoorspelbaar is. Beide spelers kunnen met “de serie” overweg, maar zijn ook niet bang voor “de lange bal”. Een, van beide zijden, voorzichtige opening leidde tot een tussenstand van 41 tegen 41 in 9 beurten. de voorzichtigheid bleef de boventoon voeren wat het scoren niet ten goede kwam. Bij een stand van 89 tegen 83 in beurt 20  speelde Kees de ballen keurig in de serie en leek in één beurt het karwei te gaan klaren. Een ” touché “gooide echter roet in het eten en Harry maakte hier dankbaar gebruik van om in de 24e beurt de partij naar zich toe te trekken. Harry 110 Kees 130. Een gemiddelde van 5,42 goed voor 8 punten.

De tweede partij van Jo tegen Rob leek in het beging aardig op zijn eerste partij. Nu 65 caramboles in 5 beurten tegen 24 voor Rob, dankzij een serie van 34 (met dank aan Rob voor het tijdig aangeven van spelen met de verkeerde bal). Ook hier viel Jo weer stil en duurde het nog tot beurt 16 voordat de overwinning voor hem was. Rob 51. Jo 100. Een gemiddelde van 6,25. Goed voor 11 punten. Ondanks de twee verliespartijen, konden de 2 extra partijpunten op het conto van Dubac worden bijgeschreven.

Eindstand:

d’n Babbel2 – Dubac2      25-29.