Dubac2 neemt d’n Babbel2 over de knie

Na de nederlaag van vorige week tegen d’n Babbel1 werd een extra trainingsstage ingelast om de door ons eerste team opgedane ervaringen tegen “de Babbels” grondig te analyseren. Jo Roest, onze kanariekweker, mocht het opnemen tegen de kanariekweker uit Wintelre, Gerrit van de Sande.  De beste kweek van het afgelopen jaar mocht Gerrit dan hebben, maar de beste start van de partij, en daar ging het vanavond over, had Jo. Na 8 beurten stond een stand van 70 tegen 22 op het bord. Het wordt eentonig maar weer viel Jo volledig stil. En in dit geval gelukkig voor zijn partij Gerrit ook. De volgende 16 !! beurten scoorde Jo nog 29 punten en Gerrit 30. Vier beurten verder wist Jo uiteindelijk de partij toch naar zich toe te trekken. Hopelijk verloopt de kweek volgend jaar beter dan het niveau van deze wedstrijd. Jo 115. Gerrit 80. Een gemiddelde van 4,1. Goed voor 12 punten.

De volgende partij van Jos, die tijdens de stage duidelijk niet tevreden was gebleken over zijn vorige verliespartij, is eigenlijk  in vier woorden samen te vatten. Niets, beetje, goed en best. 6 beurten van nul caramboles, 2 beurten van 1 carambole, 3 beurten van 40 caramboles, 1 beurt van 108 caramboles. Jan Schennink bleef op gepaste afstand een mooie partij spelen die hem net geen  bonus opleverde, die Jos wel ruimschoots verdiende. Jos 230. Jan 50. Een gemiddelde van 19,16. Goed voor 15 punten.

De klapper van de avond en ook van de competitie moest komen van de enige twee  57/2 specialisten in de competitie Adri Dijkmans 255, en onze Belgische diender  in Wintelrese dienst Luc Mandiau. Adri opende met een zeldzaamheid. Een missende acquitstoot. Luc profiteerde maar half en moest duidelijk de gehele partij wennen aan het zoals hij het noemde “beste materiaal van alle biljartgelegenheden in de Kempen”. ( Zo die kan Wim Houbraken in zijn zak steken). Adri moest Luc even laten gaan maar de stage begon in beurt 6 de vruchten af te werpen. Met 16,27,20,19 en 39 snelde hij Luc voorbij en liet hem ter plaatse. Onze Belgische vriend spartelde nog even tegen met 39 en 22, maar die wist Adri bekwaam met 39 en 32 te counteren. Net een beurt teveel voor de bonus was de derde winstpartij van de avond een feit. Adri 255. Luc 128. Een gemiddelde van 13,42. Goed voor 12 punten.

Einduitslag.

Dubac2. 39.  –  d’n Babbel2  17

Donderdag 22 december de naar voor geplaatste wedstrijd Dubac1  tegen Dubac2.