Dubac2 moet winst aan d’n Babbel2 laten

Na de gevoelige nederlaag van een week geleden moest het team Dubac2 weer een zware nederlaag incasseren.  Team 2 van d’n Babbel uit Wintelre, onder aanvoering  van onze zuiderbuur Luc Mandiau, kende geen medelijden, en ging met een royale overwinning aan de haal.

Wim tegen Jan Schennink leek een langdurige partij te gaan worden, met na 6 beurten 19 tegen 17 punten op het bord. Wim, spelend zoals het boekje voorschrijft, werd door Jan geconfronteerd met het spel; als ik het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals ik het kan. Wim kon hierop geen antwoord vinden en werd dan ook in de 21e beurt op een nederlaag getrakteerd. Wim 39. Jan 100. Een gemiddelde van 1,85. Goed voor 3 punten.

Dan de twee kanariekwekers Jo en Gerrit in de arena. Jo heeft duidelijk zijn mindere periode uit het begin van de competitie achter zich gelaten en is op jacht naar de 2e stek in het team. Van aanvang af, kon Gerrit hem niet bijbenen, en Jo stevende in 16 beurten af op een degelijke overwinning met bonus. Jo 110. Gerrit 55. Een gemiddelde van 6,87. Goed voor 15 punten.

Voor de derde partij van de avond werd de MDF rechthoek uit de kast gehaald om de voor beide spelers noodzakelijke lijnen op tafel te zetten. Jos 170- 38/2. Luc 220-57/2. Even wennen voor de arbiters. Het doet deugd om naar zo’n partij te kijken, ook al staat je kopman op verlies. Tegen de zeker niet slecht spelende Jos, die op een beurt na zijn dit jaar reeds verhoogde gemiddelde stond te spelen, stond vanavond op Luc geen maat. Duidelijk, in woord en gebaar, zeer gecharmeerd van de kwaliteit van de tafel liet hij bij tijd en wijlen het fijne spelletje op de lijn zien. Met series van 37,46,33 en een afsluitende tevens winnende van 68 liet hij Jos ver achter zich. Jos 71. Luc. 220. Een gemiddelde van 7,88. Goed voor 3 punten.

Einduitslag.

Dubac2  21.  d’n Babbel2  39.

Op 22 december reizen we af naar Oirschot, om tegen het hoog geklasseerde Vrijthof Libre aan te treden.