Dubac2 over de knie in Wintelre

Dubac2 heeft in Wintelre zijn meerdere moeten erkennen in d’n Babbel2.

In een zeer prettige ambiance met de nodige supporters op de tribune konden Jo, Jos en Adri geen vuist maken tegen deze titelkandidaat van de C1 klasse. Terwijl op de andere tafel de huidige ranglijstaanvoerder de degens kruiste met team 1 van d’n Babbel, vertrok Jo als een speer uit de startblokken. Gerrit van de Sande, verbaasd op zijn stoel zittend, keek na 3 beurten tegen een achterstand aan van 6 tegen 56. De kampioen kanariekweker liet echter het zaad  niet van zijn bord eten (nieuw gezegde) en keerde met 19,19 en 8 weer terug in de wedstrijd. Waar Gerrit wel bleef scoren gebeurde bij Jo iets onbegrijpelijks. In 10 beurten scoorde hij nog slechts 11 punten????!!!!!!Waar Gerrit zijn hoogste gemiddelde van het seizoen scoorde moet Jo het wederom zonder bonus stellen. Gerrit 91. Jo 67. Een gemiddelde van 5,2. Goed voor 5 punten.

Ad van Mol tegen Jos vertoonde het omgekeerde beeld. Ad na 6 beurten op 124, tegen Jos 15. Hierna  gebeurde bijna hetzelfde als in de vorige partij. De oud-duivenmelker Jos stelde zijn keu opnieuw in, en ging in 4 beurten met 113 punten erop en erover.  Nog even genietend van de geleverde inspanning, liet hij hier twee missers op volgen, waar Ad gretig gebruik van maakte om met 104 caramboles in 2 pogingen de match uit te serveren. Ad 230. Jos 128. Een gemiddelde van 11,63. Goed voor 9 punten .

Na een lekker tussendoortje aangeboden door cafe d’n Babbel, traden de twee beste kadristen uit te competitie in de arena. Luc Mandiau versus Adri Dijkmans. Voorwaar geen slechte affiche. De talrijk opgekomen biljartliefhebbers zagen echter op een paar beurten na, geen hoogstaand kaderspel. De tafel luisterde niet naar de spelers, of was het andersom, de spelers luisterden niet naar de tafel. Feit was dat Luc na 15 beurten slechts 58 punten had weten te scoren, en dat Adri met 104 ook wel eens beter had gepresteerd. Een opleving van Luc met 65, gepareerd door onze botenbouwer met  28 en 37, waren eigenlijk de meest noemenswaardige feiten. (Hoor wie dat zegt!!). Het leverde Adri wel de overwinning op. Luc 171. Adri 230. Een gemiddelde van 10.0. Goed voor 12 punten.

Einduitslag.

d’n Babbel2.  36  Dubac2.  26

Komende week is Dubac2 competitievrij.

Om uit de “degradatiezone”te blijven zal de week daarop gewonnen moeten worden in Geldrop