Dubac2 grijpt winst in Geldrop

Tegen het 4 plaatsen hoger geklasseerde BV Geldrop C1 team 1, hebben Jos Bierens en zijn teammaten Wim van Pelt en Jo Roest een kleine overwinning uit het vuur weten te slepen.

Jo had geen kind aan Wil v.d. Kerkhof, maar had wel 29!! beurten nodig om de benodigde 110 punten te scoren. Jo kreeg geen vat op de “korte” tafel. Alles wat over band moest, en dat waren er nogal wat, ging voor door. Gelukkig voor Jo was dit bij Wil nog een graadje erger, en zo kon hij uiteindelijk toch aan het langste eind trekken. Wil 70. Jo 110. Een gemiddelde van 3,79. Goed voor 12 punten.

Voor Wim en Henk Peeters, was het tappen uit hetzelfde vaatje. Geen bal was raak. Tot aan beurt 25 kon Wim weglopen bij Henk ( 38-73) die plotseling even “het licht ” zag door in 3 beurten 30 punten te maken. Behalve dat Wim in 38 beurten onderuit ging was dit het enig noemenswaardige feit uit deze partij. Henk 90. Wim 104. Een gemiddelde van 2,73. Goed voor 9 punten.

Alle hoop was gevestigd op de partij van Jos tegen Berco. Mogelijk door het lang duren van de vorige partijen had Berco al de nodige glazen gerstenat achterover gekieperd, waardoor het voor hem niet mogelijk was een stoot behoorlijk te produceren. Dit pakte ook niet bepaald voordelig uit voor Jos, die 24 beurten lang na elke carambole  luidruchtig  door Berco gecomplimenteerd  werd alsof hij een wereldpartij stond te spelen. Om 12 uur kwam eindelijk aan deze partij een einde en verdween Berco naar de bar. Berco 66. Jos 180. Een gemiddelde van 7,5. Goed voor 12 punten.

Einduitslag:

Geldrop team 1   28.  Dubac2  33

Nieuwe kansen a.s. maandag in Wintelre.