Dubac2 delft onderspit tegen d’n Babbel3

De zesde ontmoeting, deze competitie, tegen een team van d’n Babbel heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Behoudens kopman Jos, lieten het Wim en Jo volledig afweten.

Tegen Gerrit van de Sande startte de dit jaar zonder enig zelfvertrouwen spelende  Wim met slechts 9 caramboles na 7 pogingen. Buiten de competitie zijn deze cijfers, 9 en 7, zo ongeveer zijn gemiddelde, waarbij series van 50 en 60 niet tot de uitzonderingen behoren. Vandaag echter weer niet. Een degelijk spelende Gerrit wist met een mooi moyenne van 4,2 ruimschoots de wedstrijd en het bonuspunt binnen te slepen. Wim 43, Gerrit 80, een gemiddelde van 2,26. Goed voor 4 punten.

Jo mocht voor de tweede keer dit jaar aantreden tegen Rob van Vroenhoven. Met slechts 16 tegen 20 caramboles na 8 beurten voorspelde deze partij  niet veel goeds. Een serie van 22 van Jo gevolgd door 18 van Rob bracht even enig schot in de zaak om vervolgens weer naar een bedenkelijk niveau te zakken. Beide spelers waren dan ook blij dat na 22 beurten, als eerste door Rob, de finish werd bereikt. Jo 87. Rob 90, een gemiddelde van 3,95. Goed voor 7 punten.

Zoals al meerdere keren dit jaar, aan Jos de opdracht om toch nog een acceptabel aantal punten aan deze wedstrijd over te houden. De weer terug van weggeweest zijnde Chris Wijckmans zou hiervoor als slachtoffer moeten dienen. In beurt 3 leek het er even op dat Chris zijn geliefkoosde serie kon gaan spelen, maar de routinematige stoot was nog niet terug. Gelukkig voor Jos strandde hij op 46. De partij ontwikkelde zich gelijkopgaand met licht voordeel voor Chris. Met 75 punten in de laatste 4 beurten tegen slechts 17 voor Chris wist Jos de partij met bonus veilig te stellen. Jos 170. Chris 139. Een gemiddelde van 10,0. Goed voor 15 punten.

Eindstand.

Dubac2  26  –  d’n Babbel3   38

Een week vrij om onze zonden te overdenken en dan op 11 februari weer volle bak in de uitwedstrijd tegen…… Dubac1