Dubac1 zet ook De Toerist opzij

Dubac 1 dat momenteel stevig op kop gaat in de C1 klasse, kreeg afgelopen dinsdag het Hilvarenbeekse team De Toerist op bezoek. Dit team dat enkele jaren geleden nog kampioen werd draait ook nu weer bovenin mee, dus konden de mannen “aan de bak “. Theo Verwimp was weer terug van vacantie en moest het opnemen tegen Pieter Vriens, die voor 87 car. op de rol staat, 12 meer dan Theo. Theo die rustig aan begon met 2 car, kreeg van Pieter meteen een serie van 20 om de oren, mocht Theo nog in vacantiesfeer vertoeven, hij kon nu aan de gang. Werkend voor iedere carambole knokte Theo zich terug, en na 7 beurten was de stand 31-31. Vanaf dat moment viel Theo niet meer stil, in “the flow ” snelde hij in 15 beurten naar de finish. Een mooie 5 moy. en 15 punten was zijn beloning ( Chapeau Theo ! ). Tussenstand 15-5.

Ep Visser ( 95 car.) moest het opnemen tegen Henk Graumans ( 115 car. ) , stond Henk vroeger bekend als goede bandspeler, door meer trainingsuren is zijn moyenne behoorlijk gestegen, een geducht tegenstander voor Ep.  Ep start erg stroef en kijkt na 8 beurten tegen een 33-6 ! achterstand aan, hopeloos zou je denken, toch hervind Ep zich en na een mooie serie van 27 is hij weer terug in de partij. Het vertrouwen is terug,en op zijn Eps met regelmatig een “wije bal ” wint Ep in 21 beurten, ook nog op tijd voor zijn bonus. Tot nu toe kan Ep een mooi rapport overleggen.

Dan Piet van Dooren ( 255 car 38/2 ) , ditmaal is hun kopman Henri van Rooy ( 160 car libre ), dit is een moeilijke tegenstander voor Piet, zelf moet Piet blijven verzamelen ( anders komt hij nooit aan zijn 255 car ), en voor de tegenstander blijft meestal wel een goede positie over, en juist hierin schuilt het gevaar omdat Henri een goede serie americaine kan spelen.Ook Piet kent een stroeve start ( 7 car in 4 beurten ), dan toch een serie van 38, om vervolgens Henri  86 in de serie te zien maken. stand na 5 beurten 45-100. Piet valt niet stil, en na 12 beurten heeft hij 178 car. , dan maakt Henri zijn 160e. Maar Piet heeft met 14,83 moy. wel zijn bonus en draagt zo 9 punten bij aan de overwinning, want die was er wel; eindstand 39-26. Waardoor Dubac 1 op kop blijft, en de mannen weer een weekje mogen dromen, maar bedenk ; in het verleden behaalde resultaten geven geen garanties voor de toekomst , volgende week komt Jos van Riet Cs. naar Duizel.

Grtz. Hans Wintermans