Dubac1 zet ook ’t Vrijthof opzij

Afgelopen Vrijdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen ’t Vrijthof uit Oirschot voor Dubac 1 op het programma. De voortekenen waren ronduit slecht; Piet van Dooren had verplichtingen met het kaderteam, teamcaptain Theo Verwimp was met vacantie, en ook Hans Wintermans was niet beschikbaar. Zodoende moesten Ep Visser en Bas Vugts de Dubac eer hooghouden. Ep ( 95 car. ) begint tegen Jan vd Biggelaar ( 105 car. ) , Jan is een technische speler die het spel mooi wil spelen maar komt niet echt in zijn spel, Ep begint meteen goed, met degelijk tafelspel maar ook kort zijn puntjes scorend , valt hij niet stil en in 15 beurten is Ep uit; 15 punten rijker en met 6,33 moy, zijn beste partij van het seizoen.

Vervolgens komt Bas Vugts aan tafel ( 230 car. GH ) hij neemt het op tegen Piet Machielsen , een echte stylist wiens opdracht 205 car. in het 38/2 is. Piet speelt alles op tempo maar echt los komen doet hij niet, Bas echter komt steeds beter in zijn spel en ondanks dat Bas nooit traint is zijn techniek nog steeds goed ( Bas speelde ooit in de Topklasse ) , met oa een mooie serie van 83 speelt hij de partij in 16 beurten uit. Stand 230-92 en ook 15 punten voor Bas.

Dan moet Ep ( 95 car. ) voor zijn dubbelpartij tegen Henk vd Leeden ( 160 car.). Henk is een alleskunner en een echte wedstrijdspeler die ook op de tafel zijn mannetje staat, van begin af neemt Henk voorsprong , Ep die niet veel aanvang kreeg en hard moest werken voor iedere carambole , gaf niet op. Als Henk ook nog enkele mooie beginballen krijgt lijkt hij de partij te gaan winnen, dan toont Ep zijn veerkracht , in de laatste 2 beurten maakt hij met series van 16 en 25 de partij alsnog uit, stand 95-152.

Eindstand 42-19 , een mooie overwinning voor Dubac 1 ( de 5e op rij ! ) , en de trotse koploper. a.s. dinsdag komt De Ster op bezoek en beginnen we weer met 0-0.

grt Hans Wintermans