Dubac1 weer op het goede spoor

Na het verlies vorige week tegen ’t Vrijthof was het deze week afwachten hoe Dubac 1 zich zou houden in de uitwedstrijd tegen De Ster uit Hoogeloon. Dit team heeft 2 wedstrijden minder gespeeld dan Dubac 1, en kan bij 2 topscores nog kans maken op de titel in de C1 klasse.

Theo Verwimp heeft op papier de moeilijkste tegenstander, Cees van Loon speelt plm 3 maal het moyenne van Theo , maar hoeft niet 3 maal zoveel caramboles te maken; 145 om 75. Cees begon goed aan zijn partij in 7 beurten al 58 caramboles tegen Theo 23 . Dan begint de motor bij Cees te haperen , maar Theo valt niet meer stil en met 22 car in de laatste 2 beurten speelt hij een uitstekende partij. Met 4,16 moy.ook de bonus wat een 7-15 tussenstand geeft.

Dan Ep Visser ( 95 car. ) tegen Albert Sol ( 175 car. ) . Ep die dit jaar de constante factor is begint heel matig aan zijn partij ; in 12 beurten slechts 22 caramboles, maar ook Albert heeft slechts 27 caramboles. Dan vind Ep het welletjes en begint beter te scoren. Zonder topseries maar met een sterk slot komt Ep wederom als winnaar uit de bus en vergroot de voorsprong tot 11-27.

Tot slot 2 kadristen, Piet van Dooren ( 255 car.) tegen Bert Vermeulen ( 145 car.). Bert een goede bekende bij Dubac als oud speler in het kaderteam is bij De Ster Peter van Erp komen vervangen die verhuisd is.  Piet die afgelopen weekend een uitstekend PK 2e klasse 38/2 had gespeeld met ruim 17 moyenne, begint voor zijn doen rustig aan zijn partij: na 14 beurten heeft hij 116 van zijn 255 caramboles op het bord staan. Bert die amper nog kader speelt krijgt de ballen niet onder controle. Dan vind Piet zijn ritme , en met 139 car in de laatste 5 beurten heeft hij een goede finish en wint hij de partij ; 91-255. hij brengt hiermee de eindstand op 17-39, een prima score, wat weer inspiratie geeft voor de laatste 3 wedstrijden van de competitie, maar ook nu wegen de laatste loodjes…

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd naar Hilvarenbeek tegen De Toerist.

grtz Hans Wintermans