Dubac1 weer met beide benen op de grond

Dubac 1 vierde vorige week nog het kampioenschap! Bevonden ze zich nog in hogere sferen? De bezoekers van Rond 50 zetten Dubac 1 weer met beide benen op de grond.Het begon echter wel goed. Theo Verwimp die een hele goede 2e competitiehelft speelt, en zijn moyenne gestaag zag stijgen, zette zijn gewoonte van de laatste weken gewoon voort en scoorde wederom een 15 punter. Met degelijk tafelspel bleef Theo zijn caramboles maken. Tegenstander Ad Rommers die ook voor 75 car. staat genoteerd kwam pas laat op gang en toen was Theo al uit zicht. Want in de 18e beurt ging “TheoBonus” uit, en met 4,16 moy. lagen er 15 punten klaar.

Dan is Ep Visser aan de beurt tegen de jongste van van de gebrs. Konings ; Paul. Het lijkt er op dat Ep toch enige druk op zijn wedstrijden moet hebben want echt op los kwam hij niet, daarvoor was het allemaal iets te onnauwkeurig. Paul daarentegen scoorde er lustig op los en de vele trainingsuren betaalden zich uit, in 20 beurten was hij uit en ook de bonus was binnen. Tussenstand 19-21.

Dan is het de beurt aan Piet van Dooren, Piet die zich had verheugd op een partij tegen Bart Konings die nog voor 175 car. libre staat, moest nu tegen Peter Welten die voor 115 car. libre geboekt staat. Een verschil van 140 caramboles in een moeilijkere spelsoort. Het leek er op dat dat Piet zich niet helemaal kon focussen op deze opdracht, waar hij normaal steeds op de kop van de tafel zijn punten blijft scoren, lag het nu vrij snel al “groot”. En dan zijn 255 caramboles er erg veel. In 17 beurten was de partij uit. Een wedstrijd om snel te vergeten want Piet is in volle voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap 2e klasse kader 38/2. Dit kampioenschap word op 7, 8 en 9 april in het Gelderse Losser gespeeld, in deze klasse die van 12 – 18 moyenne gaat heeft Piet zich heel knap  als 1e geplaatst.

Piet alle succes gewenst!

grt Hans Wintermans