Dubac1 tankt zelfvertrouwen tegen Mierlo

Dubac1 heeft in Mierlo een onverwacht grote zege behaald.

Zelfs de sterkst mogelijke opstelling met Henk Rosmulder, Jos Verberne en Jan Noten kon het de Dubackers niet al te moeilijk maken.

Jos Verberne startte deze avond tegen Kees Castelijns. En dat was, na later zou blijken, de spannendste pot van de avond. Jos opende sterk maar kon geen afstand nemen omdat ook Kees weer een beetje zijn oude vorm terug zag.Het werd een close finish 177 om 185 in 14 beurten in het voordeel van Kees.Goed voor weer eens 15 punten.

Vervolgens mocht Ep Visser het opnemen tegen Jan Noten. En het is bijna aandoenlijk om te zien hoe Jan met zijn vorm aan het worstelen is.(er lukte helemaal niets bij Jan) Maar dat neemt niet weg dat Ep een ijzersterke partij op tafel toverde. En op de overwinning van Ep in 18 beurten was dan ook helemaal niets aan te merken. Alleen de schamele 14 caramboles die Jan had geproduceerd was natuurlijk veel te weinig. Ook voor Ep 15 punten erbij.

Tot slot mocht Bas Vugts het opnemen tegen Henk Rosmulder. En Bas verving onze kopman op een prima manier. Het is verbazingwekkend om te zien hoe Bas zonder training zijn niveau al jaren op een zeer acceptabel niveau weet te handhaven. In het eerste gedeelte van de partij ging het gelijk op en was het een fanatieke Jos die een kleine voorsprong nam, maar in het zicht van de finish was het Bas die de langste adem had. En ondanks dat het twee beurten te laat was pakte hij een mooie overwinning, en 12 puntjes voor de stand.

Eindstand 17 voor Mierlo en 42 voor Dubac

Volgende week komt De Brug op bezoek.