Dubac1 sluit 2015 af met een klein plusje

Dubac 1 heeft uit tegen De Ster uit Hoogeloon een kleine maar verdiende overwinning behaalt. Omdat het hoofdveld niet beschikbaar was moest er gespeeld worden op de cafe tafel . en dat bleek geen voordeel te zijn, want er slaagde niemand om zijn gemiddelde te halen. Eb starte tegen Peter van Erp en werd meteen op grote achterstand gezet omdat Peter een beurt of zes tien gemiddeld stond te spelen. Maar toen kantelde de partij, en terwijl Peter alleen nog maar moeizamer ging spelen kwam bij Ep het vertrouwen weer terug. En op het moment dat Peter de partij toch uit leek te gaan maken  trok Ep met een mooie slot serie de partij naar zich toe. 12 punten voor Ep en 9 voor Peter.

Vervolgens mocht Kees het opnemen tegen Albert Sol. Het werd geen grootse partij Kees speelde weer moeizaam , en Albert was misschien wel met zijn gedachte ergens anders (zijn vader is een paar dagen geleden overleden) Buiten een serie van 44 schoorde Albert in 20 beurten maar 30 car, en omdat kees 19 beurten mag verbruiken voor zijn bonus kwam hij wederom een beurt te kort. 12 punten voor Kees en 6 voor Albert.

Tot slot Piet tegen de nieuwe kopman Kees van Loon. En ook deze partij verliep uiterst moeizaam. Het was voor Piet niet mogelijk om op deze tafel zijn kaderspel te spelen. En ook Kees heeft wel eens betere partijen afgeleverd. Een serie van 21 voor Kees en 46 voor Piet is te weinig voor een korte partij. Het duurde dan ook 24 beurten voor aleer Kees zijn 160 car, verzameld had. En omdat Piet niet verder kwam dan 169 kreeg hij niet meer dan 6 puntjes voor de moeite. En voor Kees lagen er 12 klaar. Eindstand 27 tegen 30 in het voordeel van Dubac.

2015 zit er wat betreft het biljarten op wat rest is iedereen een fijne jaarwisseling te wensen en een sportief 2016.    Onze volgende afspraak is 5 Januari thuis tegen De karper.