Dubac1 bindt ook Mierlo aan de zegekar

Afgelopen dinsdag kwam het sterke team van Mierlo op bezoek in Duizel, doorgaans een geduchte tegenstander. Jammer was dat ditmaal bij Mierlo mijn favoriet Jos Verberne er niet bij was. Ep Visser ( 95 car. ) beet het spits af tegen Jan Noten ( 230 car. ), Jan een grillige speler met een Uitstekende serie americaine in de vingers, speelt alles of niets, of hij is binnen een paar beurten uit of hij neemt teveel risico en je krijgt beurten. Vandaag kreeg Ep volop kansen . maar echt profiteren deed Ep ook niet, regelmatig scorend kwam Ep aan de finish net op tijd voor zijn bonus. Jan kon het grote verschil in caramboles niet goedmaken.

Dan de kopmannen Piet van Dooren ( 255 kader 38/2 ) en Henk Rosmulder ( 160 kader 38/2 ). Piet ging meteen goed van start, en we gingen er eens goed voor zitten. Maar Henk die ervaren genoeg is wist Piet af te remmen door enkele grote ballen achter te laten. Toen er bij Piet enkele piquees afketsten nam het vertrouwen af en kwamen er beurten. Henk profiteerde maximaal en enig fortuin met flinterdunne caramboles bracht hem op 2 car van de winst, op karakter wist Piet nog in de buurt van de eindstreep te komen maar het was niet genoeg.

Tenslotte waren Theo Verwinp en Johan Mastbroek aan de beurt, beide 75 car. Johan startte goed en had na 5 brt al 24 car. Theo begon wat onwennig maar na 11 beurten was de stand in evenwicht 28-28. Johan die duidelijk ook fysieke problemen had begon steeds harder te spelen, en erger Theo ging hierin mee. Het kwam het niveau niet ten goede. Uiteindelijk wist Theo toch nog te winnen ( 41 brt ) en zo 12 puntjes binnen te halen. Eindstand 35-27.

Een lange avond waarin je zag hoe moeilijk het is om goed te biljarten.

Hans Wintermans