Dubac1 bindt ook D’n Babbel 1 aan zegekar.

Na D’n Babbel 2 is het ook D’n Babbel 1 niet gelukt om Dubac 1 er onder te houden.

Door het rouleren was het Kees Castelijns die  als eerste mocht aantreden tegen nieuwkomer Chris Wijckmans. En Kees had er echt zin in deze avond. Door telkens een redelijke aantal car, te scoren had hij na 7 beurten 159 punten op de teller staan. En Chris ? Die is een paar weken geleden fors verhoogd, omdat hij meer in zijn mars heeft dan waarvoor hij was ingeschreven. Maar deze avond lukte werkelijk Niets. Na 7 pogingen stonden er 7 puntjes op de teller. Kees viel deze keer niet stil en na 11 beurten was de buit binnen, en omdat er bij Chris geen verbetering optrad bleef hij steken op 16 puntjes. 15 punten voor Kees en 1 puntje voor Chris.

Vervolgens mocht Ep Visser het opnemen tegen de weer herstelde Jan Tegenbosch. Beiden spelen een beetje op de zelfde manier. (Lekker ruim) Dit levert soms de mooiste punten op, maar het blijft risicovol. Tot aan de 14e beurt zat er nooit meer dan een vijftal car. verschil tussen de twee kemphanen. 56 om 61 in Jan zijn voordeel. Maar toen plaatste Ep zijn ondertussen bekende serie, welke deze keer tot 30 punten rijkte ! Dat was na even later zou blijken de beslissende beurt. Ep maakte na 20 beurten een einde aan de partij, en Jan strandde op 81 car. Weer 15 punten voor Ep en 8 voor Jan.

Tot slot zou het klapstuk van de avond moeten komen Piet v Dooren tegen Hein v d Hurk. Maar helaas Hein had andere verplichtingen waardoor hij verstek moest laten gaan, en werd het nu Harrie Klessens.( is natuurlijk ook niets mis mee) Maar het blijft jammer dat Hein elders was. Piet deed zijn uiterste best om het Harrie zo moeilijk mogelijk te maken, maar kon nooit de 105 car. verschil wegwerken. En omdat na 15 beurten ook nog een paar onnodige beurten verloren gingen was er buiten het verlies ook geen bonus voor Piet weggelegd. 8 punten voor Piet en 15 voor Harrie.

Eindstand 38 voor Dubac1 en 24 voor D’n Babbel.

Komende week hebben wij een verlate vakantieweek om daarna naar Geldrop te gaan om Het Groene Koffiehuis 2 te bestrijden.