Dubac1 bezorgt D’n Babbel2 eerste nederlaag !

Dubac1 heeft na een sterk optreden D’n Babbel2 zijn eerste verlies bezorgd. Het was een avond waarin alle partijen een moeizame opening kenden .Ep Visser die het moest opnemen tegen Gerrit v d Sande begon een beetje weifelend aan de partij maar hij herstelde zich en nam een behoorlijke voorsprong. Maar op het moment dat Ep dacht dat de partij binnen was herstelde Gerrit zich en kwam noch behoorlijk opzetten, maar kwam net te laat met zijn eindsprint want terwijl Gerrit op 4 car, van de meet miste, trok Ep de partij in de twee en twintigste beurt met een mooie slotserie van 13 naar zich toe. 12 punten voor Gerrit 15 punten voor Ep.

Vervolgens was het de beurt aan Ad v Mol en Kees Castelijns. Geen onbekenden van elkaar vanwege de kaderkompetitie. Ook hier een lastige openingsfase met te ruim spel. En omdat Kees daar toch bedrevener in is dan Ad was hij degene die als eerste begon te scoren. En Ad had geluk dat Kees met de ballen langs de band bij 59 car, in de fout ging, anders had het er voor Ad (die nu met 66 car, kon antwoorden) heel beroerd uitgezien. Kees maakte de partij na 17 beurten uit en Ad strandde op 99 car, 4puntjes voor Ad en 15 punten voor Kees.

Tot slot, Luc Mandiau (die gelukkig weer terug is in de c1 kompetitie) en Piet v Dooren. Zij hadden de meeste last in de opening van de partij. Na 7 beurten hadden beiden niet meer dan 30 car, op het bord staan. Maar toen was het Luc die met series van 66-61 en 15 een bijna onoverkomelijke voorsprong nam. Maar dat was Piet zijn eer te na, en met een prachtige serie van 81 werd de kloof bijna gedicht. Maar dat was meteen het laatste wapenfeit van Piet. want de daarop volgende beurt maakte Luc met 51 car, een einde aan de partij, en Piet strandde op 196. 15 punten voor Luc en 7 punten voor Piet. Eindstand 31 tegen 37 in het voordeel van Dubac.

Volgende week Dinsdag komt D’n Babbel 1 in Duizel op bezoek (Dat belooft weer Vuurwerk ! )