Dubac speelt spannende thuiswedstrijden en wint ze alle drie.

Dubac speelt spannende thuiswedstrijden en wint ze alle drie.
Het was een mooie biljart avond voor Dubac. De Smis zat lekker gezellig vol en we vielen nog net binnen de grenzen van het verbod om te mogen spelen vanwege het corona virus. Handje schudden en knuffelen was er niet bij maar dat mocht de pret niet drukken. De grote concurrent en lijstaanvoerder Poedelvrees had de nodige punten laten liggen en Dubac 1 kon goede zaken doen bij forse winst. En dat gebeurde ook. Theo speelde werkelijk een magnifieke partij tegen Angelo. In 7 beurten had hij al 53 caramboles gemaakt, een heel goed gemiddelde en Angelo bleef ver achter met 7 caramboles. Dat Theo zou gaan winnen was toen geen verrassing meer, het was meer de vraag met hoeveel verschil. Uiteindelijk werd het 80 tegen 29 in 19 beurten en dat was goed voor een echt eerste klas gemiddelde van 4.21. De 15 punten waren binnen.
 Bart speelde zijn partij tegen Henk en dit was eigenlijk wel een linke partij. Henk hoeft er maar 90 en die kan hij gemakkelijk aan. De partij verliep eigenlijk heel gelijkwaardig en er werd netjes gespeeld. Gezien de vele goede aanvangsstoten had het door een van beide spelers al eerder uit kunnen zijn. Zonder echte grote series te maken, te veel fouten in het echt korte spel, maar wel met degelijk spel spelend over de tafel haalde Bart als eerste de eindstreep. Henk bleef steken op 76 en haalde wel de bonus.
Bart haalde zijn 15 punten binnen.
De laatste partij was die van Piet tegen Berco. Dat is voor Piet lastig want Berco is een gevaarlijke tegenstander die verzorgd kan spelen en goed kan profiteren van kansen. Piet begon sterk aan de partij, 3 beurten 65 met een serie van 60 daarbij is goed. Berco stelde daar maar 22 tegenover maar hij hoeft er ook maar 130. Piet heeft de hele partij degelijk gespeeld met reeksen van 22, 14, 15 en mooie grote serie van 67 kwam hij op een totaal van 202 in 13 beurten. Berco liet zich niet van de tafel spelen en hij bleef mooi bij tot aan het laatst toe. Met 6 punten in de laatste beurt kaapte hij de winst net voor Piet weg. Toch nog 12 punten voor Piet vanwege zijn mooie gemiddelde. Eindstand 42 29 voor Dubac 1 dat nu Poedelvrees tot op 6 punten is genaderd. De competitie is weer spannend, er zijn nog een paar serieuze kanshebbers en Dubac 1 is er een van.
Volgende week uit naar Mierlo.
Bart.