Dubac C1 team 2 kaapt winst weg in Vessem

Tegen het op de ranglijst 2 plaatsen hoger bivakkerende Poedelvrees heeft Dubac2 een verdienstelijke overwinning geboekt. Met Hans Wintermans in de gelederen, die de zieke Jos Bierens kwam vervangen, werd door deze overwinning weer een stapje richting middenmoot gezet, en wordt Poedelvrees tot op 1 punt genaderd op de ranglijst.

Wim mocht aan het karwei beginnen tegen een niet topfitte Henk van Luytelaar. De opening was voor Wim met 35 punten in 5 beurten tegen 15 voor Henk. Omdat zowel het middenspel als het eindspel, met 65 punten  in twee beurten, in het voordeel waren van Henk, moest Wim met een nederlaag genoegen nemen. Één carambole meer zou drie bonuspunten hebben opgeleverd.  Henk 120. Wim 81. Een gemiddelde van 4,76. Goed voor 7 punten.

Jo moest zoals gewoonlijk de degens kruisen met Ad van Riet. In deze confrontatie was ook Jo in de openingsfase de baas over Ad. 73 punten in 7 beurten. Het middenspel werd gedicteerd door Ad, die, doordat hij 10 punten minder moest scoren dan Jo, weer gevaarlijk dicht in de buurt kwam. Maar in het eindspel moest Ad na de 16e beurt de handdoek werpen tegen een sterk finishende Jo. Ad. 89. Jo 110. Een gemiddelde van 6,87. Goed voor 15 punten.

Hans moest voor vanavond even de zieke Jos doen vergeten die bijna steeds goed is voor de overwinning. Hij kweet zich goed van zijn taak en wist de sterk in niveau gedaalde Jos van Riet op gepaste wijze te verslaan. Ook hier was de opening voor Dubac, het middenspel voor Poedelvrees, maar het meest belangrijke, het eindspel met 50 punten in 3 beurten was na 20 omlopen weer voor Hans. Jos 87. Hans 110. Een gemiddelde van 5,5. Goed voor 15 punten.

Einduitslag:

Poedelvrees. 32.   Dubac2   37.

Onze volgende wedstrijd 21 november in de Smis tegen den Babbel 1