Dubac 1 behaalt nuttige overwinning op Vrijthof.

De persconferentie werd nog even gemeden en zolang nog toegestaan was het nog volle bak in de Smis. Alle drie de teams speelden thuis en het was er een gezellige drukte. Het Vrijthof trad aan met good-old Henk, Jan en Bert. Dubac had weer twee onvolprezen oproepkrachten die eigenlijk toch meer een vast contract verdienen, maar dat schijnt duurder te zijn dus we houden ons nog maar even aan het 0 uren contract. Dus Bas en Jac nog even volhouden en de vaste aanstelling komt eraan.😉
Theo startte zijn partij tegen Bert en het leek in het begin nergens op. Na 9 ! beurten pas 12 caramboles tegen 25 voor Bert. Bert speelde netjes en verzorgd en het was te merken dat hij al eerder en ook beter had gespeeld. Bij navraag bleek dat ook zo te zijn. Welkom terug Bert. Nu is Theo natuurlijk wel een doorgewinterde speler en hij liet zich niet van de tafel spelen. Op zijn bekende wijze, veel kleine, korte serietjes af en toe een grote bal achterlatend, werd Bert bestreden en met een slotserie van 10 werd Bert uiteindelijk verslagen. Als Bert weer zijn eigenlijke niveau heeft zal dat niet meer zo gemakkelijk lukken denk ik. Eindstand 80 tegen 76 in 29 beurten. Het aantal beurten is wel wat aan de hoge kant maar vooruit we doen het ermee, Theo.
Vervolgens speelde Jac tegen Jan. Jac had nog een hele goede middagpartij achter de rug dus de verwachtingen waren hooggespannen. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang, na 5 beurten 6 voor Jac en 14 voor Jan beloofde niet veel goeds. Na 13 beurten 40 tegen 41 was ook niet oke.Jac produceerde te veel missers en de wat kleinere series van 10, 17 en nog een keer 10 konden dat niet compenseren. Hij bleef uiteindelijk steken op 71 punten in 28 beurten en dat is toch wel ver beneden zijn niveau. Jan speelde de tweede helft van zijn partij beduidend beter, en met series van 26, 23 en 14 redde hij nog enigszins zijn gemiddelde. De partij was binnen voor Jan maar het niveau was toch wel iets te laag voor hem.
De laatste wedstrijd ging tussen Bas en Henk. Zij moesten allebei 170 caramboles dus het was een gelijkwaardige wedstrijd op papier dan toch. Ook hier een stroef begin waarbij Henk in het begin het beste van het spel had, oa door een serie van 26 kwam hij snel voor, 36 tegen 10 in 5 beurten. Die voorsprong bleef hij behouden tot aan beurt 11. Bas produceerde een mooie serie aan de band van 69 en kwam daardoor op 107 tegen 63 in 11 beurten. Het verschil was gemaakt. Henk is redelijk onverstoorbaar en hij ligt niet echt wakker van achterstanden, voorsprongen of biljarten in het algemeen, goede houding Henk, volhouden die gedachte!,  en hij produceerde serietjes van 17, 13, 14 en 8 en naderde Bas met rasse schreden. Bas produceerde 4 ! missers achter elkaar en het leek nog echt spannend te worden. Net op tijd liet Bas zijn niveau weer zien en met een slotserie van 47 was het gedaan. 170 tegen 116 in 19 beurten.
Einduitslag 5 2 voor Dubac dat zich kan opmaken voor de uitwedstrijd naar de koploper Poedelvrees.