Dubac 1 ziet sterretjes !

Koploper Dubac 1 moest het deze week opnemen tegen runner-up De Ster. Maar het dubbeltje viel deze keer de verkeerde kant op.
Theo Verwimp had tegen Kees van Loon een goed record staan. Maar Kees die 70 car. meer moet maken dan Theo ( 80 om 150), poetste dit verschil meteen weg met een serie van 82. Theo had lang moeten zitten en kwam niet in de wedstrijd. Kees had de smaak te pakken en ging in de 9e beurt uit.
Piet van Dooren komt dan aan de tafel tegen ‘good old’ Bert Vermeulen.
Piet begint energiek aan de partij, en met regelmatige scores ( hoogste serie 50) heeft Piet in 12 beurten al 162 car. bijeen.
Maar Bert die fysiek ook weer wat is opgeknapt ging met 120 car. goed mee. Bij Piet leek de brandstof toen op te zijn en ook de concentratie voor de laatste 90 caramboles was er niet.. Zo kon Bert met een keurige 8,23 moy. de verdiende 15 punten ophalen..
De tussenstand is dan 7-30 voor De Ster!
Aan Ep Visser ( 100) de ondankbare taak om de a.s. nederlaag wat te milderen. Geen gemakkelijke opgave tegen Albert Sol (170) die een goede americaine kan spelen.
Maar Ep laat zich niet van de wijs brengen na 7 brt 44-42 voor Ep. Na een serie van Albert 51-88, kan het nog alle kanten op. Maar Ep blijf scoren met groot spel en dan moet Albert afhaken.
En zo weet Ep weer 15 punten te behalen.
De eindstand is 22-38.
Toch sluiten we het jaar af met een keurige 3e plaats, en alles is nog mogelijk.
Op 8 jan. hervatten we de competitie; uit naar Poedelvrees.
Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2019 toe.
Groeten Hans Wintermans