Dubac 1 wint van Dubac 2

Gezien de stand op de ranglijst is dat niet zo vreemd maar het moet toch maar gebeuren. Theo startte tegen Wim voortvarend, hij had een fraaie serie van 18 en stond na 5 beurten al op 28, tegen Wim 14. Theo werkte zich keurig door de partij heen en niets leek hem af te houden van een grote overwinning. In de 20e  beurt 70 om 41 dat was goed genoeg. Wim speelde toen een mooie serie van 33 bij elkaar (hij kan het dus wel) en had de partij eigenlijk uit moeten maken maar verzuimde dat. Theo speelde het verder gedegen uit en won 80 tegen 76.
Bart speelde zijn partij tegen Jo en miste de aquitstoot zoals wel eerder. Jo greep de buitenkans meteen en startte met een serie van 21. De toon was gezet. Bart reageerde met wat kleinere reeksen en er kwam een tussenstand van 85 tegen 69 op het bord in 7 beurten. Dat was allemaal van een goed niveau. Bij Bart stokte de productie vanaf beurt 10, (117caramboles)en Jo maakte geen fout meer en met degelijke series van 18, 13 en 9 won hij de partij verdiend. Bart heeft de kansen wel gehad maar niet gegrepen, 4 keer af met een ketsbal is natuurlijk ook niet best. Het gemiddelde van boven de 9 was wel oke en leverde nog de bonus op.
De laatste partij was tussen Piet en Jos. Piet is nog niet helemaal hersteld van verkoudheid en griepverschijnselen en dat was ook wel te merken. De start was nog goed met 76 in 4 beurten maar het werd wel bedenkelijker en vanaf beurt 8 was het ronduit slecht. Afstoot klopte niet en series bleven uit en snotteren en hoesten nam toe. Tegen de verdrukking in kreeg hij in de 19e beurt de ballen op een presenteerblaadje aangereikt en met een fraaie slotserie van 64 won hij alsnog, jammer genoeg een beurt te veel voor de bonus.
En Jos? Ja dat is een ander verhaal. Donderdagavond speelde hij tegen Bart nog een magnifieke kaderpartij 125 tegen 63 in 3 beurten maar daar was nu niets meer van te merken. Een hoogste serie van 15 bracht hem op een totaal van 87 in 19 beurten en dat was echt te weinig.
Volgende week Dubac 1 tegen Babbel 3.