Dubac 1 wint overtuigend van Dubac 2

Na de oliebollen en kerstkransjes kon er weer worden gebiljart. De Smis kende sinds lange tijd weer eens 3 thuisspelende teams en dat is mooi. Dubac 2 speelt dit seizoen erg sterk en het eerste eigenlijk niet.
Theo begon zijn partij tegen Jo met een gemiste acquitstoot en Jo zette daar meteen 10 punten tegenover. Daar bleef het dan ook bij. In 4 beurten verzamelde Theo 19 caramboles tegen Jo 11. Toen begon het grote missen. Beide spelers maakten 11 poedels, bijna een record in de clubhistorie. Verder nog de nodige enen en tweeën en daarmee was het wel verteld. Gelukkig maakte Theo nog ergens reeksen van 9, 6 en 11 zodat hij uiteindelijk op 70 caramboles in 28 beurten zou uitkomen. Jo deed het niet veel beter, hij verzamelde 100 in 28 en dat is een toch wel te mager gemiddelde van 3.57. Maar  de eerste partij voor Dubac 1 was binnen.
Piet speelde zijn partij tegen Jos. Jos is sterk verhoogd deze helft, hij moet er voortaan 220 tegen Piet 170. Piet liet er geen gras over groeien, hij speelde in de eerste beurt al 54 caramboles bij elkaar gevolgd door nog een serie van 30 en 20. Jos kon niet in de wedstrijd komen, na 4 beurten Piet 104 en Jos 9. Dat zijn grote achterstanden die je in het kader niet gemakkelijk inloopt. In beurt 7 produceerde Piet nog een serie van 49 en kwam daarmee tot 149 tegen 33. Dat was weer eens ouderwets goed van Piet. In beurt 8, 9 en 10 maakte hij 3 missers op rij, het waren ook wel 3 ongelukkig grote ballen, en dat gaf Jos gelegenheid om iets terug te doen; dat deed Jos ook. Hij maakte een goede serie van 66 en kwam daarmee op een acceptabel gemiddelde. Piet won uiteindelijk met 170 in 12 beurten tegen Jos 124. Een goed resultaat.
De laatste partij was een broederstrijd, Bart tegen Paul. Paul is Bart voorbij in gemiddelde, dankzij een goede eerste seizoenshelft moet hij er inmiddels 130 en Bart maar 120; dat was in het verleden wel eens anders. Bart liet er geen misverstand over bestaan wie er deze avond de betere speler was, in 8 beurten 107 tegen Paul 26. Op het einde slopen er wat slordigheidsfoutjes in het  spel bij Bart waardoor hij pas in beurt 13 zijn partij uitmaakte. Paul bleef achter met 41 puntjes. Als de linkerhand nou wat minder zou tintelen en trillen komt het bij Bart wel weer goed.
Einduitslag 32 18 voor Dubac 1.