Dubac 1 wint erg ruim van Geldrop 1.

Het was weer zover, alledrie de Dubacteams speelden thuis, net als vroeger. Dat waren nog eens tijden.
Dubac 1 Geldrop 1, Dubac 2 d’n Babbel 1 en Dubac 3 Mierlo 1. De halve c1 competitie in de Smis.
18 spelers die samen maximaal 2540 caramboles konden maken, ontelbare keren mochten krijten en porties snacks mochten eten. Liters spa en sloten thee of koffie mochten wegspoelen om over de flesjes Jupiler nog maar te zwijgen. Oh ja,  af en toe mocht er ook nog buiten gerookt worden. Wat een feest!! Theo (80 )startte zijn partij tegen Jan van der Steen  (80 )goed, hij begon met 11 vanaf aquit en dat gaf uitzicht op een goede partij. Jan en Theo speelde redelijk tegen elkaar op en na 10 beurten was het 34 tegen 20 in het voordeel van Theo. Daarna kantelde de partij, Jan bleef regelmatig scoren en Theo werd zo af en toe wanhopig van de aanvangsstoten die er kwamen te liggen. Er ging veel energie zitten in het überhaupt maken van de punten laat staan dat hij wat gecontroleerd zou kunnen spelen. Jan speelde vrolijk verder en maakte mooie driebanders. Theo kreeg zo af en toe wel een goede bal maar deed er dan toch te weinig mee. Uiteindelijk een verdiende overwinning van Jan 80 tegen 71 in 26 beurten.
Piet (170)speelde zijn partij tegen Harrie Vogels(150). Piet was vandaag weer in goede doen en Harrie kon alleen maar zitten en bewonderend toekijken. De eerste beurt een serie van 30 om er wat in te komen en zo werd Harrie snel en gedurfd op grote achterstand gespeeld. Na 5 beurten 95 tegen 17 is toch wel heel goed van Piet. Gewoonlijk is het voor Piet wat lastig om het hoge niveau vast te houden maar deze avond  lukte dat wel, nooit hele hoge series maar degelijk spelend op de kop van de tafel was het na 13 beurten toch 170 tegen 63.
De laatste partij was Bart tegen Berco. 170 tegen 110. Berco had de laatste partijen goed gespeeld dus dat zou nog spannend kunnen worden.
Ook Bart speelde een hele goede eerste helft van de partij, 22 vanaf aquit, en vervolgens 64 punten in 5 beurten. Berco kon daar 27 punten tegenover zetten, het verschil was gemaakt en dat was ook nodig omdat Berco er ook veel minder hoeft te maken. Vervolgens nog een serie van 34 en 17 en wat losse caramboles en de tussenstand was 121 tegen 30 in 11 beurten. In de laatste fase van de partij moest Bart een behoorlijk aantal bandstoten maken om aan de gang te blijven, dat lukte vrij aardig maar het gemiddelde van 11 ging toch wel wat omlaag, 3 keer een 0 dat zijn toch beurten te veel. Op het einde maakte hij de partij uit met een serietje van 11. Het werd uiteindelijk 170 tegen 58 in 20 beurten. Toch nog net boven zijn gemiddelde.
Omdat de andere drie Dubacteams ook wonnen werd het een heel feest, zeker gezien de stand op de ranglijst want daar staat Dubac op plaats 1, 2 en 3.
Volgende week thuis tegen het vrijthof, helemaal alleen!!!!!