Dubac 1 wacht nog steeds op eerste overwinning.

Afgelopen maandag was de wedstrijd Dubac 1 tegen den Babbel 1.
Op papier lijkt dat een mooie wedstrijd te zijn maar het zou toch een slechte wedstrijd worden.
Theo begon voortvarend tegen Jan Schennink, kwam ook op voorsprong en het werd een partij met een paar mooie series maar ook vreemde missers. De kansen wisselden voortdurend en beide spelers bleven tot aan de laatste beurt aanspraak maken op de winst. Het bleef spannend tot aan het laatste punt, Theo won net op tijd. Uitslag 80 tegen 89 en de  12 punten voor Dubac.
De 2e  partij was tussen Ad van Mol en Bart. Van deze spelers zou je toch iets mogen verwachten. Ad had nog een tournooi achter de rug waarin hij toch 2 series van boven de 100 maakte en Bart wacht eigenlijk nog steeds op zijn eerste normale partij.
Het zou een vreemde avond worden met veel goede aanvangsstoten, vreemde missers en een bedroevend slot.  Bart had de ballen al in de eerste beurt, na een mooie verzamelstoot aan de band maar het stopte al erg snel. De eerste 5 a 6 beurten bleef het gemiddelde nog wel acceptabel maar het werd minder en minder. Ad had nog een paar kleinere series van 40 en Bart kwam niet verder dan een schamele 29. Uiteindelijk leek het wel of dat beide spelers niet meer konden spelen(Bart zeker niet) en elkaar slechter maakten ipv beter. Bart was uiteindeljk het meest gelukkig en maakt de partij uit, 160 tegen 165. Weer 12 punten maar het leek eigenlijk nergens naar.
De laatste partij was Luc tegen Piet; Luc speelde een schitterende partij tegen Piet, vaak mooie plaatsing, prima kort spel op de lijn en op de kop van de tafel.  Een mooie serie van 64 was wel het hoogtepunt. Piet had deze avond weinig kans, want Luc startte goed en maakte nauwelijks fouten, maar Piet bleef wel mooi spelen; en dat gaf Luc ook de gelegenheid om de partij in 10 beurten uit te spelen. Na de wedstrijd hadden we het idee dat het voor Luc nog wel 2 beurten korter had gekund.
Volgende week thuis tegen Dubac 3.
Bart.