Dubac 1 KAMPIOEN

Dubac 1 dat al het hele seizoen in de top van de C1 klasse meedraait is dinsdag in Vessem, 1 wedstrijd voor het einde van de competitie kampioen geworden.Door de eclatante zege op De Toerist vorige wedstrijd werd er al een grote stap gezet naar de titel, afgelopen week deed de enig overgebleven concurrent; De Ster uit Hoogeloon ook een duit in het zakje door zelf onderuit te gaan bij De Biljartacademie en maar 20 punten te scoren.Door dit resultaat moest Dubac 1 in z’n laatste 2 ontmoetingen 18 punten halen om de titel veilig te stellen.Met dit in het achterhoofd werd er afgereisd naar Vessem om het op te nemen tegen Poedelvrees.

Theo Verwimp ( 75 car. ) moest tegen Ad van Riet ( 95 car. ). Theo had goed begrepen wat de opdracht was en begon meteen goed aan zijn partij met 30 car. in 4 beurten en Ad die met 10 car. op de teller flink achterbleef. Theo speelde een regelmatige partij en viel niet stil en na 19 beurten won hij zijn partij; 57-75. Ook de bonus werd gehaald en een tussenstand van 6-15.

Hierdoor hoefde Ep nog maar 3 wedstrijdpunten te scoren om de titel binnen te halen. Of het hierdoor kwam weten we niet maar Ep kwam maar niet op gang tegen Henk van Luijtelaar. Henk speelt de laatste tijd erg goed en mede door hem is Poedelvrees opgeklommen naar de 3e plaats. Ep speelt erg ongelukkig en na 9 beurten is de stand 57-14 en een afstraffing dreigt voor Ep, maar dan toch in de 14e beurt maakt Ep een serie van 26 en is de spanning terug in de wedstrijd. Zover laat Henk het niet komen en gaat in de 19e beurt uit. Een van Ep’s zeldzame nederlagen dit seizoen voor deze puntenkampioen, maar met 4 wedstrijdpunten zorgt hij er wel voor dat de titel binnen is.

Tot slot komen Jos van Riet ( 135 car. libre ) en Piet van Dooren ( 255 car. 38/2 ) aan tafel. Piet begint gelijk goed aan de partij en met een serie van 53 brengt hij zijn totaal op 103 in 5 beurten. Jos die in zijn gloriedagen ook een goede kadrist was liet vanavond zien dat nog wel weet hoe het moet, hij maakt dankbaar gebruik van het goede spel dat hij krijgt van Piet, en Piet moet het met de kruimels doen. Piet die dit seizoen veel punten heeft behaald, heeft het steevast moeilijk tegen een goede librespeler. Na 11 beurten is de partij al uit 135-133 voor Jos, die met ruim 12 moy. een van zijn beste partijen speelt van het seizoen. De eindstand is 36-24 voor Poedelvrees.

Maar dat mag de pret niet drukken; een uitstekend seizoen word hier bekroond met het kampioenschap. Felicitaties waren er ook van de Vessemse spelers, en we hebben er nog enkele op gevat.

Grtz. Hans Wintermans