Dubac 1 is Mierlo net de baas

Het is Dubac 1 met veel moeite gelukt om Mierlo er onder te houden.

Ep die deze avond mocht openen tegen Hans Honing moest gelijk vol in de achtervolging want Hans opende gelijk met zijn grootste serie (18). En omdat dat niet bepaald wilde lukken bleef Ep achter de feiten aanlopen. Na 24 beurten had Hans zijn 70 car, bijelkaar gespeeld terwijl Ep op 60 strandde wat hem 7 punten opleverde.

Vervolgens mocht onze finalist Topklasse Libre Piet van Dooren het opnemen tegen Henk Rosmulder.

En ondanks dat Piet goed stond te spelen was toch weer het aantal caramboles verschil de scherprechter in deze partij.

Ondanks dat Piet in 10 beurten 159 car, op het bord had staan was dit niet voldoende want Henk (die zijn beste partij van het seizoen speelde)had zijn 155 car bij elkaar. 10 punten voor Piet.

Tot slot mochten Kees en Jos Verberne gaan uitmaken wie met de winst naar huis mochten gaan. De tussenstand was 17 tegen 27 voor Mierlo.

Kees speelde van acquit de ballen mooi in de serie, maar na 16 puntjes mocht hij weer gaan zitten. Jos begon ook zeer voorzichtig, vijf beurten

35 car. Kees 33 car.

Maar in de zesde beurt kreeg Kees weer een verzamelstootje en ook deze keer liepen ze mooi in de serie, om daar vervolgens 132 car lang in te blijven. De resterende 5 punten gingen moeizamer maar ze gingen wel! 137car en een mooie overwinning. Eindstand Dubac 32 punten Mierlo 28 punten.

 

Volgende week Carnaval en de week daarna gaan we de keuen kruisen met De Toerist uit Hilvarenbeek.

 

Ook wil ik namens mij en Ep Piet veel succes wensen in Winschoten bij de NK Topklasse Libre.