Dubac 1 behaalt ruime overwinning

Alle Dubac teams waren weer eens samen in de Smis en dat gaf weer een vertrouwd gevoel, moest vaker gebeuren.
Theo speelde tegen Cees van Loon en dat werd een vreemde partij. Cees startte goed met een serie van 22 kort daarna nog een van 18, dat leverde een grote voorsprong op voor Cees 40 tegen 2. Theo liet het er niet bij zitten en reageerde met 11. Vanaf deze beurt viel Cees helemaal stil en  Theo rook zijn kans. Met wat kleinere series en geholpen door veel missers van Cees kroop hij dichterbij en vanaf beurt 14 was het spel gekeerd, Theo maakte in de laatste 8 beurten 49 caramboles en daar kon Cees nog een serie van 22 tegenover zetten maar dat was  het toch wel. Eindstand 80 tegen 93 in 21 en dat is voor Theo een keurig gemiddelde van 3.81
Jac verving Bart en zijn lange vakantie bracht hem natuurlijk in topvorm terug naar Duizel. Hij speelde tegen Albert Sol en die had toch wel hoge verwachtingen gewekt bij het publiek vanwege een mooie partij tegen Cees een paar weken geleden.
Jac startte wat aarzelend in 6 beurten 16 is wat te weinig voor hem Albert had er toen 39 en dat was ook nog niet goed genoeg. Vervolgens ging het bij Jac wat beter, hij maakte wat kortere series, maar met 19, 16, 10 en 10 schoot hij toch aardig op naar de 110 die hij nodig had. Albert had de ballen 3 keer in de serie gebracht en ze zelf ook telkens weer verprutst en daardoor bleef Jac goede kansen houden. Hij kwam in de 24e beurt op 109 en dat was net een puntje tekort. Albert greep zijn kans om nog terug te komen tot 154 en dat was net geen 160. Jac speelde het laatste punt wel goed en liet Albert net op tijd achter zich. Jac speelde een gemiddelde van 4.4 en dat is net iets onder zijn niveau maar zo net na de vakantie is het wel oke. Voor Albert is 6.16 echt te laag en behalve een serie van 40 was er niet veel leuks voor hem te beleven.
Piet en Hein speelden de laatste partij, 220 tegen 180 en allebei kader, dat is een mooi affiche. Piet lijkt in iets betere doen, heeft onlangs nog een kaderpartij van 20 gemiddeld gespeeld, dus de verwachtingen waren er zeker. De eerste beurten waren niet best, 23 in 6 voor Piet en 19 voor Hein is beneden hun niveau. Vanaf beurt 7 ging het voor Piet wat beter, hij knokte zich terug in de partij en ook het niveau van het spel op de kop van de tafel werd stukken hoger. Af en toe nog wat onnozele fouten maar met series van 19, 45, 37,  60! En een slotserie van 20 kwam hij in de  19e beurt toch op 220, een gemiddelde van 11.57 is prima zeker gezien de valse start. Hein kon daar jammer genoeg niet veel tegenover stellen, met kortere serietjes en een reeks van 27 tegen het einde kwam hij op 109 en een gemiddelde van 5.73.  Op de andere tafel was Jos weer niet te houden, 170 in 13 beurten was weer klasse.
Bart