Dre Huijbers (71) overleden.

Dre Huijbers

Dre Huijbers (71), in juni nog actief op het NK voor C1-teams in Nieuwegein.

 

Op zaterdag 4 februari j.l. ontvingen wij het droeve bericht dat ons mede-clublid Dre Huijbers, precies een maand voor zijn 72e verjaardag, ten gevolge van een ernstige ziekte is overleden. Dre is in zijn eigen vertrouwde omgeving in Eksel, zachtjes ingeslapen.

Nadat Dre vele jaren actief was als lid van biljartvereniging de Schuur in zijn geboorteplaats Steensel, sloot hij zich in 1990 aan als lid van biljartvereniging Dubac. Bescheiden als hij was, wilde hij geen teams ‘ontwrichten’, maar als er een plaatsje vrij kwam …..

Dat plaatsje kwam er al binnen enkele dagen en Dre bedankte Dubac hiervoor met een jarenlang trouw en plezierig lidmaatschap. Terwijl Dre volop zijn partijtjes meespeelde in de KNBB-competitie en Dubac ook vertegenwoordigde in allerlei persoonlijke kampioenschappen, leerde hij naast het biljarten zijn Lydia kennen en al snel wist hij ook Lydia enthousiast te maken voor een van zijn grote hobby’s : het biljarten. Voor de wedstrijd altijd ruim op tijd aanwezig, tijdens de wedstrijd Dre aan de biljarttafel en Lydia achter de tellijst, om na afloop van de wedstrijd voldaan weer naar Steensel en later naar Eksel af te reizen.

Toen bij Dre een ernstige ziekte werd geconstateerd en later bleek dat hij niet meer te genezen was, ging hij niet bij de pakken neer zitten. Hij besloot om nog zo lang mogelijk zijn partijtje mee te blijven spelen en daar kreeg hij van zijn teamgenoten dan ook volop de gelegenheid voor. Met zijn team werd na het districtskampioenschap ook nog het gewestelijk kampioenschap behaald, waardoor Dre afgelopen juni nog kon deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor C1-teams. Het werd een vermoeiende dag, waarbij alle betrokkenen volop van hebben kunnen genieten. Omdat de ziekte steeds meer van zijn lichaam ging vergen, kon Dre de huidige competitie nog maar sporadisch aanwezig zijn. Het contact met zijn teamgenoten bleef echter overeind en daar kon hij nog intens van genieten. Helaas hebben wij op de ochtend van 4 februari afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd clublid.

BV Dubac wenst zijn vrouw Lydia, de familie en schoonfamilie heel veel sterkte met dit grote verlies.

De plechtige uitvaartliturgie zal opgedragen worden in de parochiekerk St-Lambertus, 12septemberstraat te Hechtel (Belgie) op vrijdag 10 februari 2012 om 10.30 uur. De avondwake in voornoemde kerk vindt plaats op donderdag 9 februari om 19.00 uur