De kop is er af

8 september 2020. De biljartcompetitie seizoen 2020-2021 gaat van start.

Dubac C1 2 gaat de degens kruisen met  Poedelvrees in Vessem. In de hal van de arena worden we ontvangen door de ons wel bekende Els die ons wijst op de corona-maatregelen. Zijnde. Handen wassen bij binnenkomst registreren in het “gastenboek” afstand houden en de tafels zijn op de bekende  1,5 meter geplaatst. De deur bij de biljarttafel was opengezet om ruime ventilatie te creëren, maar dat werkte nou niet bepaald in het voordeel van de kwaliteit van de tafel. Butages te pas en te onpas.

Paul Konings was de eer toebedeeld om tegen Ben Kolen het bal te openen. Voor het eerst in het team bij Jos en Jo wilde hij natuurlijk zijn beste spel laten zien. Een gelijkopgaande strijd tot aan beurt 14 met 46 tegen 46. Een tussensprintje van 21 caramboles in beurt 15 voor Paul, bleek meteen het goede te zijn. Een mooie voorsprong, maar afmaken was vandaag iets anders. Beide spelers deden hun uiterste best, maar het duurde toch nog tot beurt 29 voor Paul als eerste aantikte. Ben 73. Paul 90. Een gemiddelde van 3,9 Goed voor 2 punten.

Jo had tegen Henk van Luytelaar nog wat goed te maken, na de royale verliespartij van vorig seizoen. Maar ook hier speelden de omstandigheden niet bepaald mee om dit te realiseren. Een 26 tegen 27 na 9 beurten beloofde niet veel goeds.Zijn trainingsmaat had hem echter geadviseerd om, net als bij wielrennen, te wachten op het juiste moment. Dat moment vond Jo gekomen na een onvoorzichtigheidje van Henk in beurt 10. Series van 18, 27 en 19 waren er voor Henk teveel aan en die moest de rol lossen. Toch duurde het nog 9!! beurten om de winst te pakken, en door het nieuwe puntensysteem de teamwinst veilig te stellen. Henk 85. Jo 110. Een gemiddelde van 5,5. Goed voor 2 punten.

Aan Jos (170 K3) de opdracht om het karwei af te maken tegen Ad van Riet (110L). Maar zelfs Jos ( en dat wil toch wat zeggen) kreeg geen enkele vat op het materiaal. Over deze wedstrijd is helemaal niets te schrijven dan alleen dat die 30!! beurten duurde en dat Ad hierna de felicitaties in ontvangst kon nemen. Ad 110. Jos 114. een gemiddelde van 3,8. en helaas geen punten. Door dit ruime verlies ging Poedelvrees in extremis toch nog aan de haal met het wedstrijdpunt.

Einduitslag.

Poedelvrees  3  –  Dubac 2    4

Komende dinsdag nieuwe kansen in de Smis tegen Mierlo