Biljarten in de tropen !!

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen werd onder tropische omstandigheden in Nederweert de vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen de kaderteams van BDL / Verheggen Interieurs en Bouwcenter van Hoppe.
Ondanks de hoge temperatuur konden de meer dan gemiddeld aanwezige toeschouwers genieten van een aantal mooie partijen. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6 – 2 gewonnen door de kadristen uit Nederweert.
Louis Pols, voor het eerst actief in het kaderspel, won in 17 beurten van Cees Kastelijns. Beide scoorden een hoogste serie van 27 caramboles. Het gemiddelde van Louis was 6,47, Cees kwam tot 90 caramboles, goed voor een gemiddelde van 5,27. Op de andere tafel speelde Jan Kanters tegen Jos Bierens. Al vanaf de tweede beurt speelde Jan een gewonnen wedstrijd. Na 8 beurten stond de 45 – 110 uitslag op het bord. Jan scoorde een hoogste serie van 41 en een gemiddelde van 13,75 terwijl Jos een serie van 20 caramboles en een gemiddelde van 5,62 realiseerde.
Spanning was er voldoende tussen de wedstrijd van Piet van Dooren en Leo Kanters. Lange tijd zag het er naar uit dat Piet met de winst ging lopen maar in de twaalfde beurt maakte Leo met een serie van 31 caramboles de partij uit. Piet produceerde een hoogste serie van 50 caramboles, Leo kwam in beurt acht tot 42 caramboles. De gemiddelden waren Piet 10,91 en Leo 10,83.
Zoals verwacht zorgde Wil Corstiaans voor het meeste vuurwerk. In zijn partij tegen Johan Martens begon Wil met een serie van 67 caramboles en nog een serie van 70 in het verdere verloop van de partij.
Na 8 beurten won Wil van Johan. De gemiddelden waren 31,25 en 16,62. Zoals gezegd was de hoogste serie van Wil 70 caramboles terwijl Johan daar een serie van 55 tegenover zette.
Eindstand: BDL / Verheggen Interieurs – Bouwcenter van Hoppe 6 – 2
Als toevoeging wil ik namens de spelers van Bouwcenter van Hoppe zeggen dat het team van BDL/Verheggen Interieurs een verrijking is voor de kadercompetitie. En …dat het (ondanks het warme weer) nog lang gezellig was.