Adri Dijkmans Dubacker van het jaar 2010.

Dubacker vh jaar 2010 Adri Dijkmans (1)

Johan Martens (l) draagt zijn titel over aan Adri Dijkmans (r).

Het is mij nu pas opgevallen dat een bericht wat in juli al is geplaatst, door mij onbekende redenen niet op de website is verschenen, vandaar een nieuwe poging en mijn excuses aan de betrokkenen.

Adri Dijkmans is op de jaarvergadering van Dubac uitgeroepen tot Dubacker van het jaar 2010. Dijkmans werd gekozen door zijn voorganger, Dubacker van het jaar 2009, Johan Martens.

Martens gaf aan dat zijn keuze op Dijkmans was gevallen omdat in de verre omgeving de naam Dubac altijd meteen wordt geassocieerd als de club van “die Adri Dijkmans”. Dijkmans wordt in de biljartwereld in ons district en ook in het gewest Zuid-Nederland (kadercompetitie) als een uiterst sympathiek en sportief tegenstander gezien, die naast zijn voorbeeldige gedrag tijdens de wedstrijden ook na de wedstrijden zijn mannetje staat. Vandaar voor Martens een makkelijke keuze om hem als opvolger te kiezen.

Dijkmans reageerde zeer verrast en had dit totaal niet zien aankomen. Op zijn bekende wijze gaf hij al aan dat mensen die volgend jaar in aanmerking wilde komen voor deze prestigieuze titel dit konden laten merken door op tijd “un pilske weg te geven”.