Stroeve start voor Dubac 1

We mogen weer, de keuen gezocht op zolders, in kelders of geplukt uit meterkasten. Krijtjes afgestoft, handschoentjes gewassen en vestjes wat uitgelegd zodat alles weer netjes past. Het seizoen is weer van start gegaan. Nog een beetje onwennig, nog vragen over biljartprof, verrassingen over nieuwe en of oude teams….en vooral het weer zien van oude bekenden. Het is vertrouwd maar nog wat stroef. Dubac speelde in een wat gewijzigde samenstelling, Wim van Pelt verving onze teamcaptain Theo en Bas Vugts speelde in de plaats van de geblesseerde Bart. Babbel 2 was de tegenstander, Chris, Harrie en Ad waren van de partij.
Wim speelde de eerste partij tegen Ad en dat ging gelijk op. Het was een vreemde partij die in het begin nog wel veelbelovend kon worden maar er werden toch wel te veel missers gemaakt ook bij simpele ballen. Wim heeft verschillende posities gehad voor de serie aan de band maar had toch te weinig controle over de ballen om een langere reeks te maken. Ad speelde netjes, verzorgd en kreeg na beurt 15 de overhand. Zonder echt heel goed te spelen maakt hij met een reeks van 9 de partij uit in de 28e beurt. Wim bleef achter op 66.
Partij 2 was Bas tegen Harrie. Bas begon goed met een serietje van 15 gevolgd door twee missers. Harrie speelde ook wat stroef in het begin, de parij kabbelde wat voort tot aan beurt 15, Harrie stond toen voor met 62 tegen 54. Beurt 15 kantelde de partij. Bas bouwde aan een forse serie, maakte moeilijk ballen over band en kreeg de ballen in de serie, 112 is erg goed. Hij moest nog 4 punten maken maar miste een trekbal en dat was jammer. Harrie kon zijn gemiddelde nog wat opvijzelen maar daarna was het gedaan. Bas beëindigde de partij in 17 beurten, een mooi gemiddelde van 10. Harrie bleef steken op 82 caramboles en was tevreden met zijn seizoenstart van bijna 5.
In de laatste partij speelde Piet tegen Chris. Piet startte eigenlijk behoorlijk 47 in 4 beurten is oke. Maar de 8 daaropvolgende beurten leverden maar 7 punten op en dat was ook meteen de nekslag. Chris daarentegen liet zien de serie américaine goed te beheersen, 60 was een mooie reeks. Het verschil was gemaakt en Piet zou die achterstand niet meer inlopen. Onzekerheid nam toe, tempo klopte niet goed, af en toe ook lastige aanvangsstoten en hij maakte ook wel eenvoudige missers. Ook Chris deelde in de malaise, behalve de serie van 60 was het voor hem ook sprokkelen. De partij ging traag naar het einde, Piet 130 Chris 170 in 22 beurten is voor beide spelers onvoldoende. Eindstand Dubac 2 Babbel 5. Gauw vergeten en volgende week weer nieuwe kansen.
Bart