’t Vrijthof libre stopt overwinningsreeks dubac 1

Een zeer sterk spelend ’t Vrijthof Libre heeft op overtuigende wijze gewonnen van Dubac1.
De openingspartij tussen Ep Visser en Henk van der Leden toonde aan dat Ep ook mindere dagen heeft.(en dit was er zo een) Waar bij Henk alles raak was, ging het bij Ep vanaf het begin zachtjes gezegd erg stroef. En had Ep geluk dat hij in de laatste paar beurten zijn aantal nog wist te verdubbelen waardoor hij na 16 beurten strande op 52 car,Goed voor 5 puntjes.
Vervolgens mocht Kees Castelijns de strijd aan gaan met Rob v d Boom. Een partij die zeer gelijk opging. Rob speelde een zeer degelijke partij, en dan heb je er als tegenstander een hele kluif aan. Met onder meer een serie van 55 car,speelde Rob in 16 beurten zijn 145 car, bijeen. En omdat het zo mooi gelijk opging betekende dit dat Kees dus in de na beurt nog 42 car, moest maken. En ondanks dat Kees het met zijn laatste car, zichzelf zeer moeilijk maakte lukte het hem wel om er toch een gelijke stand uit te persen. Beide 14 punten.
Tot slot Mocht onze vaste invaller Bas Vuchts (hij verving de afwezige Piet v Dooren) het opnemen tegen de weer herstelde Piet Machielsen. En die noodgedwongen rust had Piet goed gedaan. Hij ging als een speer van start en had in no time 100 car, voorsprong. Maar het blijft voor Piet lastig om dit 190 car, vol te houden, zo ook deze keer. Maar het was ook de verdienste van Bas dat het weer helemaal een wedstrijd werd. Met onder meer een serie van 76 ging Bas erop en erover, om vervolgens in het eindspel ook vast te lopen waardoor het Piet was die voor de verandering deze avond ook in 16 beurten de partij uit speelde. En Bas die in de na beurt 13 car, nodig had strande op 9car, waardoor Piet toch de overwinning pakte.Maar zonder training een gemiddelde van 13,81 Niet slecht ! 12 punten voor Bas.
Eindstand 44 punten voor ’t Vrijthof en 31 voor Dubac.
Dinsdag de volgende afspraak Thuis tegen De Toerist uit Hilvarenbeek.